Sukker politik

Nul sukker institution
Børnehavehuset er en nul sukker institution med visse undtagelser ved højtider/arrangementer. Det er forældrebestyrelsen beslutning.
Samtidig i forhold til den megen fokus, der er på sundhed omkring børn og det faktum, at  flere og flere børn statistisk er overvægtige giver nul sukker politikken god mening. Ydermere opfordre personalet til sunde og fornuftige madpakker, som har en vis diversitet.

Fødselsdage:
Vi vil meget gerne inviteres hjem til fødselsdage hos børnene men, hvor samme regler for sukker stadig gælder.

det er selvfølgelig også muligt at holde barnets fødselsdag over i børnehaven inde på barnets stue. det foregår ofte ved en 14:00 tiden hvor at i kan komme med noget som barnet kan dele ud.
personalet vil meget gerne hjælpe med eksempler på sunde alternativer til fødselsdagen.

Morgenmad i børnehaven:
I tidsrummet fra kl. 06:42-08:00 er det muligt for børnene at spise morgenmad i børnehaven som består af havregryn med mælk.

Frokost:
I børnehavehuset har børnene selv madpakke med hjemmefra.
vi anbefaler at madpakken er ernæringsrigtig og bestå af Groft brød og Grønsager.
vi anbefaler ikke hvidt brød som f.eks toast og krydderboller.

Frugt
i skal selv medbringe eftermiddags frugt til børnene i separate madkasser.
vi sætter os og spiser frugt kl 14:00.

Grundpillerne i madpakken:

• Groft brød f.eks.: rugbrød, grovboller, speltbrød
  • Grøntsager f.eks.: gulerødder, agurk, peberfrugt, tomat, minimejs, blomkål m.m.
  • Alsidigt pålæg f.eks.: leverpostej, æg, hamburgerryg, ost, kylling pølse, rullepølse, kødpølse m.m.
  • Fisk f.eks.: sild, laks, makrel, tun, torskerogn m.m.
  • Frisk frugt f.eks.: vindruer, kiwi, melon, æbler, banan, pære, appelsiner m.m.

Dvs. alt som kiks, kager, slik, yoghurt, saftevand, juice, mælkesnitte, knoppers, muslibar og ligne ting må altså IKKE komme med i børnehaven om så vi skal på tur eller bare være i huset.

Afvigelser fra sukkerpolitikken
de eneste tidspunkter, hvor vi afviger fra vores holdninger til sukker politikken, er ved højtider som:

• fastelavn
  • Jul
  • Sommerfest
  • Bedsteforældredag
  • Den hemmelige tur for de store/afskedsfest

Det er personalet som beslutter hvad der skal serveres til de enkelte højtider/festlige arrangementer.

Nyttige links:
her er et par links som kan give gode tips til madpakken og fødselsdagen.

• www.madklassen.dk
  • www.arla.dk