Sukker politik/sunde madpakker

Nul sukker politik
Børnehavehuset er en nul sukker institution, dog med enkelte undtagelser ved højtider/arrangementer. Det er forældrebestyrelsen beslutning.
Samtidig i forhold til den megen fokus, der er på sundhed omkring børn og det faktum, at  flere og flere børn statistisk er overvægtige giver nul sukker politikken god mening.

Fødselsdage:
Vi vil meget gerne inviteres hjem til fødselsdage hos børnene men, hvor samme regler for sukker stadig gælder.

Det er selvfølgelig også muligt at holde barnets fødselsdag ovre i børnehaven. Ofte foregår dette ved en 14:00 tiden, hvor man som forældre kan komme med noget som barnet kan dele ud evt. deltage.
Personalet vil meget gerne hjælpe med eksempler på sunde alternativer til fødselsdagen.

Morgenmad i børnehaven:
I tidsrummet fra kl. 06:42-08:00 er det muligt for børnene at spise morgenmad i børnehaven som består af havregryn med mælk.

Frokost:
I børnehavehuset har børnene selv madpakke med hjemmefra.
vi anbefaler at madpakken er ernæringsrigtig og bestå af Groft brød og Grønsager.
vi anbefaler ikke hvidt brød som f.eks toast og krydderboller.

Nede i børnehaven kan man få en guide som inspiration – til god og nærende frokost/madpakke.

Frugt
Børnene skal selv medbringe eftermiddags frugt (en lille madkasse eller pose med lidt frugt mv.)
Vi spiser frugt omkring kl 14:00.

Sunde madpakker anbefaler vi følger de 5 kostanbefalingsråd (kosthånden, der kan ses her på siden).

Afvigelser fra sukkerpolitikken
de eneste tidspunkter, hvor vi afviger fra vores holdninger til sukker politikken, er ved højtider som:

• fastelavn
  • Jul
  • Sommerfest
  • Bedsteforældredag
  • Særligt arrangement for de store/afskedsfest

Nyttige links:
her er et par links som kan give gode tips til madpakken og fødselsdagen.

• www.madkassen.dk
  • www.arla.dk